sâmbătă, 22 septembrie 2018

Rodica Bogdan - O cafea, povestea dintr-o ceaşcă (interviu)

Rodica Bogdan - O cafea, povestea dintr-o ceaşcă (interviu)







O cafea, povestea dintr-o ceaşcă

(interviu)



Această licoare de mulţi venerată, nu este doar o simpla apă neagră. E-un dor şi-un viciu plăcut.



Redactor: – De ce dor, de ce viciu?

Eu: – Ia să vedem ce evenimente se consumă la o cafea: marile noastre aventuri mondene, dulcele revederi, pauzele de muncă, chiulul de la activităţi impuse, momentele de lene, iubirile şi dureroasele despărţiri. Între acele căni, ceşti, pahare pline sau mai puţin pline se infiripa ceva: o poveste de dragoste, un râs în hohote, poate lacrimi, o cerere în căsătorie, un proiect de suces, dar şi o tăcere plină de cuvinte sau de gesturi.



– Şi-atunci, ce-ar fi cafeaua? Cafeaua ca fenomen, nu ca produs gastronomic.

– Nu este niciodată o simplă cafea, o licoare. Nu doar te trezeşte sau îţi dă o stare de spirit mai bună. Cafeaua te ajută să socializezi, este pretextul să te întâlneşti cu cineva, te pune pe gânduri, te cuplează.





– Ne socializăm, deci. Avem cumva formule predefinite?

– Cafeaua este o legătură între noi, oamenii. Este un pretext să vezi pe cineva, sau de a ieşi din casă, de a te mişca dimineaţa... Ieşim la o cafea? Bem o cafea? Ne vedem la o cafea? Hai la mine la o cafea. Bem şi noi o cafea împreună? Dai şi tu o cafea?



– Şi tu crezi în „minunile” petrecute la o cafea? Adoptând un stil anume în a-ţi bea cafeaua poţi determina un anume viitor?

– Câte dintre noi nu s-au cuplat la o cafea, sau s-au indragostit tot la o cafea? Este invetitabil să nu se intample aşa ceva. Depanăm poveşti la o ceasca fierbinte de cafea. Facem planuri, bârfim, toate se potrivesc mai bine la o cafea.



– Sunt totuşi momente când eşti în situaţia de a-ţi bea în singurătate cefeaua. Mai e asta socializare?

– Cafeaua este elementul cheie, elementul de legatura. Ea te conectează la ziua ce abia a început şi la noutăţile ce le vei afla. Cu tehnica din ziua de azi mai poţi spune că eşti singură la o cafea? Un facebook, un selfi, un chat şi lână tine sunt o mulţime! Poate glumesc. Sunt într-adevăr momente în care eşti nu mai tu şi ceaşca ta de cafea neagră. Sunt momentele de sinceritate, tu cu tine însăţi. Tu întrebi, cafeaua îţi răspunde. Tu priveşti, cafeaua te oglindeşte.



– Petreci des astfel de momente. Adică şi în singurătate adopţi un stil personal de a-ţi bea cafeaua?

– Mă ştii o rebelă. Normal că am şi aici extravaganţele mele, deja cunoscute: mă dezbrac de orice poate să-mi ascundă ceva în faţa cafelei mele, textile, gânduri, simţuri şi mă aşez, aşa goală şi la trup şi la minte şi la pofte în faţa goliciunii negre a cafelei mele. Şi aşa, amândouă dansăm. Sau alergăm. Sau cântăm. Sau pur şi simplu tăcem. Ca atitudine sau stil sau comportare, cafeaua este ceva anume de nedescris. Când cerem o cafea, cerem de fapt timp. Cerem timp pentru noi şi pentru sufletul nostru. Sau pentru noi toţi, cei din jurul cafelelor noastre. Cum să zic acum: Bem şi noi o cafea?




Rodica Bogdan - Să bem mai întâi cafeaua... (interviu imaginar)

Rodica Bogdan - Să bem mai întâi cafeaua... (interviu imaginar)





Să bem mai întâi cafeaua...

(interviu imaginar)



Unele lucruri în viaţă nu se mai schimbă, odată împlinite cumva. Sunt acele momente pe care nu le vrem pierdute pentru că şansa te priveşte şi dacă nu-i răspunzi, pleacă. Pleacă nepăsătoare. Şansa, pe care eu, Toamna, am avut-o, de a scrie un interviu imaginar despre cum să-ţi bei cafeua este un astfel de moment.



Toamna: – Bem o cafea, împreună?
Doamna cu ochelari de soare: – Mai ales acum, pe vremea ta, dimineţile petrecute cu o cafea aburindă, băută uneori la o poveste în familie, alteori pe fugă, îmi energizează zilele.



– Eşti băutoare înrăită de cafea?

– Sunt băutoare de cafea, dar înrăită, nu. Că m-a descoperit ea, că am descoperit-o eu, nu mai ştiu. Evident că ne-am îndrăgostit reciproc şi iremediabil. N-aş putea refuza nicicând o ceaşcă cu licoarea magică ce-mi înviorează ziua.



– Ţi-a schimbat cumva destinul o banală ceaşcă de cafea?

– Eram, acum vreo 10 ani, parcă, undeva, pe-o plajă la mare, dis-de-dimineaţă, de foarte dimineaţă şi aşteptam să vină omul cu şezlongurile. Un miros profund de cafea nu-mi dădea pace.



– Ţi-a venit o poftă nebună de-o cafea, nu?

– La bar, un tip, frumuşel, cu ţinută, degajat măcina nişte boabe de cafea. Luase o pungă mare de cafea (2, 3 kg?) fusese deşertată în aparatul de cafea şi aşa, dintr-o dată mă întrebă: „Bei o cafea?” Acum nu ştiu ce aşteptasem mai mult: întrebarea despre cafea sau pur şi simplu glasul lui.



– Şi ce-ai răspuns? Sau te-ai blocat?

– „Ooo.. Daaaa!!!” – chiar aşa mi-a ieşit îndată pe gură! Şi mi-a dat o cană mare, portocalie plină cu licoarea neagră. După care s-a aşezat în faţa mea, cu o cană identică şi mă privea cumva, aşa, prin mine. „Să bem mai întâi cafeaua” spusese... Aveam impresia că el mă vede undeva pe plajă, lângă mare...



– Numai te privea?

– Am vorbit vrute şi nevrute, despre cafea, despre soare, despre amor... Peste zi de tot programul de plajă s-a ocupat el. Apoi a urmat seara, pe faleză... Şi noaptea. A fost o noapte ca o ceaşcă de cafea!



– Păi astea-s aventuri de-o zi sau de-o noapte la mare. Care-i substratul?

– Tocmai asta e, n-a fost numai o zi, n-a fost numai o noapte. Au fost câţiva ani! De la El am învăţat ce e cafeaua dar şi ce e Amorul. Orice cafea preparată de el avea un nume: Cafea cu amor de zi, Cafea cu Amor de femeie, Cafea cu Amor nebun. Toate cafelele lui erau cafele cu amor...



– „Erau”... vorbeşti la trecut. S-a întâmplat ceva?

– După ce-am învăţat pe-ndelete cum să-mi beau cafeaua în orice moment al vieţii, al zilei, cum să fac amor între două cafele?... Mi-au rămas numai lecţiile. El mă priveşte din altă dimensiune şi nu mă lasă deloc să irosesc în zadar vreo ceaşcă de cafea... De fiecare dată când am ceva important de făcut, îndemnul lui vine implacabil: „Să bem mai întâi cafeaua”



Arome. Gusturi. Culori. Întâmplări. Destine. Eu, Toamna, am trăit un interviu imaginar cu Primăvara mea, undeva, pe-o plajă, aşteptând omul cu şezlonguri.





vineri, 21 septembrie 2018

Rodica Bogdan - Hai, şi de la capăt (reportaj-interviu)

Rodica Bogdan - Hai, şi de la capăt (reportaj-interviu)







Hai, şi de la capăt

(reportaj-interviu)

– Se spune că nu-ţi poţi începe ziua fără cafea şi primul lucru pe care-l faci după ce-ai deschis ochii este să fugi „să pui de-o cafea”. Tu cum procedezi...
– Hmm, când deschid ochii? Păi mă preling goală, goală, pe lângă trupul lui gol-goluţ şi-ţi dai seama ce urmează... cel puţin 15 minute... Apoi mă întind şi mă întind... Ne invităm reciproc cine s-o facă... Apoi, da, eu mă strecor în bucătărie şi în sfârşit „mi-o pun de-o cafea”!

– Şi totuşi, să fi trecut o juma’ de oră, nu? Nu e cam devreme? Se spune că aportul energetic al cafeinei este mai puternic la câteva ore de la trezire faţă de prima fază, fie ea şi după un amor matinal...
– Mă iei cu de-astea? Sunt sigură că fiecare îşi consumă cafeaua după un tipic, după o experianţă căpătată sau clădită din momente de degustare şi momente ante şi post degustare. Pentru mine momentul ante, matinal, e promordial. Bine, vei spune, şi dacă El nu e e, ce faci? Mda, apelez la momentul „oglindă” şi mă privesc, şi mă mângâi şi... trec aşa vreo zece-cinşpe minute de goliciune adorabile...

– Ce pui în cafea: zahăr, miere, sare?
– Orice element adăugat va schimba total ceașca de cafea, în bine sau în rău. De obicei eu pentru prima „gură de cafea” din zi adopt varianta simplă, fără nimic... și numai apoi o „potrivesc” în funcție de preferințele momentului: am treabă, un vârf de zahăr, am chef... caut mierea... Sare pun când sunt îngândurată...

– Cum e mai bine să pui laptele: rece sau cald?
– Auzi, tu ce preferi: vibratorul sau „dimensiunea” caldă, vie şi neastâmpărată! Păi cum să pui în cafea lapte? Indiferent de cantitate, nici măcar o picătură de lapte să nu văd în cafea...

– Pentru tine are importanţă din ce bei cafeaua: din pahar de sticlă, porţelan, plastic?...
– Nu ştiu dacă „ambalajul” în care ajunge cafeaua e foarte important. Oricum când o prepari e ori în ibric, ori în cafetieră. Ea-şi capătă nuanţele acolo. Eu degust alte desfătări mai profund, dar savurez cu plăcere cafele servite în recipiente bizare sau incitante...

– Crezi că cineva poate să se educe ca să deguste o cafea cum se cuvine?
– O fi degustarea unei cafele de lux un proces asemănător celui a unui vin de colecţie. Pentru profesionişti. Eu rămân o amatoare convinsă, rebelă.

– Ceva, la final de interviu, o tehnică anume?
– Cafeaua: mai întâi o privesc, printre aburi, prin caimac, încerc să găsesc reflecţii în suprafaţa ei. Apoi o miros. O miros şi pe stânga, şi pe dreapta, o amestec rotind uşor ceaşca, paharul, ce-o fi el şi mai miros iarăşi. Încerc s-o pătrund în mine aşa cum mă pătrunde el...  Şi apoi o sărut! Întâi uşor, ca un pupic, apoi mai lung şi mai lung, şi mai adânc... Nu, nu una după alta toate fazele astea... Le strecor în minute după minute... În final îmi rămâne un gust: este un gust al plăcerii, o satisfacere a dorinţei, un fel de „hai, şi de la capăt”!



miercuri, 19 septembrie 2018

Sexologisme: Pânza de păianjen | 69

Sexologisme: Pânza de păianjen | 69



Sexologisme: Pânza de păianjen

Un elefant se legăna/Pe o pânză de păianjen/Și pentru că pânza ținea/A mai venit un elefant/2 elefanți se legănau/Pe o pânză de păianjen/Și pentru că pănza ținea/A mai venit un elefant/3 elefanți… Wow, da’ groasă pânza asta!
E dificil de crezut că unul dintre cele mai cretine cântece ale copilăriei a reușit sa-mi inspire un context deloc infantil. Dar da, pânza de păianjen și elefantul fac obiectul atenției mele pe parcursul acestor rânduri. Și mă încântă gândul că până la urmă unul din toată turma aia de elefanți reușește sa rupă pânza. Și pentru că, trebuie să recunosc, eu dau dreptate și pânzei, că în anumite cazuri, ea, pânza, trebuie să fie prețioasă și selectivă, că doar nu se poate lăsa ruptă așa de orice… animal! Nu! Animalul trebuie să fie elegant, pardon elefant, sa aibă trompă si nu orice trompă, ci una specială!
Mă refer la abstinență, care adusă în discuție sub forma “cine mă, aia care a prins pânze de păianjen?”, nu sună chiar a încântare, dimpotrivă, și pe bună dreptate, vă zic eu, că știu! Știu și că de cele mai multe ori e chestiune de alegere. În sensul că, o femeie de vârstă fertilă, dotată de un minim de inteligență si respect pentru ea însăși, dacă are de ales între un cretin și o pânză, va alege pânza! Și când o femeie alege pânza abstinenței în schimbul mult râvnitului Penis Erectus, nu înseamnă că este obligat-forțat frigidă cum greșit vine etichetată în ambiente masculine și nu numai, pentru că, dragii mei, împânzita nu și-a pierdut facultatea de-a avea emoții erotice, orgasm, satisfacție sexuală etc., ci doar a crescut și a înțeles într-un mod diferit raportul cu ea însăși, a înțeles că sexul e un act prețios, complex, vital, nu doar o împerechere umană, a înțeles că poate să aleagă.
Motivele pentru care o femeie adultă, normală, cu corp absolut normal ce simte dorință, emoție etc., decide să strângâ picioarele și să-și impună palete sexual-emoționale, vă garantez că nu țin de vreo formă de masochism feminin neînțeles. In sprijinul acestei afirmații, voi enumera aici câteva:
– Pentru că s-a săturat de puța bleagă ce-i pendulă în vecinătăți de prea mult timp fără satisfacții sau, la pol opus, de domnul Penis Egocentricus, veșnic preocupat doar de modul în care Planeta Albastră se-nvârte-n jurul său;
– Sau pentru că, odată vremea adolescenței trecută, n-o mai dai din motive de simpatie, circumstanțe sau rușinea de-a fi rămas unica single din gașcă;
– Sau pentru că ai decis să nu mai accepți compromisuri cu viața, cu tine, cu ceilalți, ai decis să nu mai accepți comportamente de kkt, minciuni, lipsă de atenție sau de dragoste ori sentimente improbabile;
– Sau pentru că nu vrei să fii roata de rezervă a nimănui… a vreun nimănui ce încă plânge după un amor pierdut, a vreun nimănui cu nevastă sau iubită sau a vreun nimănui ce vreodată a însemnat ceva pentru tine dar dacă a devenit nimănui atunci vreun motiv va fi existat…
Nu zic că împânzita urăște sexul sau bărbații sau că a renunțat definitiv la ei. Dimpotrivă, spun că ea iubește sexul îndeajuns de mult ca să-i dea greutatea, valoarea corectă. Dar pentru asta trebuie să fie liberă să aleagă pentru că sexul înseamnă libertate, libertatea de a da și de a primi satisfacție fizică, psihică, spirituală, expresie a iubirii și a respectului, dar sub nicio formă instrument de rezolvat frustrari, dureri adânci și vechi, nesiguranțe! Și mai zic că fiecare dintre noi sa-si trăiască sexualitatea așa cum are chef, fără a da prea multă importanță la etichete, ironii, termeni… Și pentru că, sincer, suspectez că inactivitatea sexuală nu va duce la creșterea niciunui fel de pânze, draperii sau noi himene în zonele noastre umide și intime.
A.C.

marți, 4 septembrie 2018

îmbrăţişare

îmbrăţişare



îmbrăţişare

MOTO: Odată ce am îmbrățișat pe cineva el nu ar mai putea fi niciodată al meu.










Nimeni nu a putut spune vreodată cât de mult mi-am dorit ca acel moment să nu se oprească și că nimic ar putea să ne țină în afara lui.

Unii oameni ţi-aduc ce e mai rău din ei în tine, alții ţi-aduc cele mai frumoase momente, iar apoi sunt şi acele persoane remarcabil de rare și dependente, care-ţi afectează cel mai mult îmbrăţişările. Te fac să te simţi atât de vie încat le vei urma direct chiar şi în iad ...

Din totate mi-e dor de zâmbetul lui și de felul în care ochii lui m-au luminat de fiecare dată când a râs. Mi-e dor de vocea lui și de modul în care el îmi spune numele ca și cum ar fi fost cel mai frumos zgomot.

Totul a fost obositor, chiar s-a legat de mine, în mine... Şi-apoi s-a rupt... Știu că e cel mai rău sentiment, această durere în inimă când pierzi pe cineva; când eşti  îndrăgostită de cineva, dar nu te simţi la fel cum ai fi fiind etichetată ca o „curvă” de persoana de care te-ai îndrăgostit de patru ani; gândindu-te că tu te simţi exact cum faci, cum te face, iar el e doar sunt un bun prieten care ţi-a creat cel mai rău sentiment: este că ești îndrăgostit.

Ei, dar când cineva îţi dăruieşte iubirea înapoi, când îţi întoarce amorul pătimaş, acel cineva devine cel mai minunat sentiment, o îmbrățișare și o vorbă despre lumea ruptă din împreunare. Acel cineva nu mai este al tău, tu eşti a lui... îmbrăţişată toată pe toată goliciunea lui, cu toată suflarea ta...



joi, 30 august 2018

Batonul cu răbdare – Trollywood

Batonul cu răbdare – Trollywood:













Povesteam eu cu un prieten zilele trecute. Şi din una în alta, îmi zice cât de diferit reacţionăm noi, româncele, la provocări, comparativ cu europencele civilizate şi stilate.



Şi zice: Uite, mă. Când te scoate din sărite cineva pe tine, sau pe oricare scriitoare româncă populară în social media, sau istă, sau whatever, sau chiar pe viitoarea noastră preşedintă dna Fii-rea, voi îi iubiţi mama apăsat pe la cioc şi îi daţi block. Pe când nevasta lui Cioloş ce elegant, calm şi cool răspunde la p*lele pe care şi le-a luat după povestea cu mindfulnessul.



Bro, fac eu, hai să zicem că orice om sănătos – deci nu unul cu sindrom Stockholm, care să se bucure de abuz şi chiar să-i placă – ci un om normal, cu stimă rezonabilă de sine – are un baton de răbdare. Cam cum e bateria la telefon.



De câte ori te ia cineva cu ţărănii, nepoliteţuri, încercări de a te “prosti”, şmechereli de doi bani, manipulare de cacao, se consumă câte puţin din bateria de răbdare.



Acum, eu, scriitoarele X, Y şi Z, şi chiar Firea, am îndurat teribil de multă arţăgoşenie pentru că, obiectiv, pentru 40% din bărbaţii români, e unicul mod rezonabil de a comunica cu o fiinţă dotată cu doi cromozomi X. Am îndurat încercări repetate de plasament pe banca de rezerve din exact acelaşi motiv. Doi cromozomi X. Am îndurat jigniri fără sens de la oameni care aveau impresia că aşa se atrage atenţia. Hărţuire de la diverşi care considerau că dacă ei te vor, nu contează ce vrei tu. Şi aşa mai departe.



Batonul nostru de răbdare e undeva pe la 5%, telefonul scoate deja piuituri de avertisment şi ajunge să nu ne placă modul în care ne priveşti, să-ţi luăm morţii la paradă. Iar dacă nu-ţi convine situaţia, înjură-i pe compatrioţii tăi de sex masculin, nu pe mine. Eu sunt un simplu om, cu resurse şi mijloace finite. Atâta pot, atâta fac.



Valerie, în schimb, a crescut menajată şi protejată, într-o ţară în care politeţea e regula. Nu i s-a adresat vreo cerere fără “s’il vous plait”, i s-a răspuns mereu la salut, fiecare “mulţumesc” al ei a fost întâmpinat cu “Je vous en prie” şi aşa mai departe.







Batonul de răbdare e în linii mari intact.

Ba mai mult de atât, ei probabil că i se pare cool că vede “mue” şi caterinci la ea pe wall. Se simte integrată între golani şi copiii cool, pentru prima oară în viaţa ei.

E ceva exotic şi neaşteptat.



Cam ca expoziţiile de gunoi românesc care câştigă premii internaţionale la festivalurile de artă contemporană, dar la noi au parte doar de eye roll, pentru că ieşi din galerie şi peste drum a vărsat unul containerul şi ai parte de exact aceeaşi imagine.

Sfântul Ierarh Alexandru, patriarhul Constantinopolului (30 august)

Sfântul Ierarh Alexandru, patriarhul Constantinopolului (30 august)






Sfântul Ierarh Alexandru, patriarhul Constantinopolului (30 august) -  colecţia "Vieţile sfinţilor" a bibliotecii - Reeditare electronică necomercială după cele 12 volume „Vieţile Sfinţilor" apărute între anii 1991 şi 1998 la Editura Episcopiei Romanului şi Huşilor (volumele consacrate lunilor septembrie-aprilie) şi apoi la Editura Episcopiei Romanului (volumele consacrate lunilor mai-august), realizată de Ioan Muntean. Lucrarea conţine cu icoane, biserici şi opere de artă referitoare la sfântul evocat, coleţionate şi prelucrate de pe internet.


miercuri, 29 august 2018

Timothy M. Parker









În această seară vă invit la câteva vizualizări artistice provocatoare (şi pentru ei şi pentru ele - recunosc!), pentru ca în prag de seară să fiţi cuprinse (cuprinşi) de libertate, visare, iubire şi bună dispoziţie!





Timothy M. Parker











































duminică, 26 august 2018

Sexologisme: Muia din dex… nu din piața Victoriei!

Sursă: Sexologisme: Muia din dex… nu din piața Victoriei! | 69

Sexologisme: Muia din dex… nu din piața Victoriei!



Scuzați-mă! Nu pot să mă abtin! Gândul înființării unei rubrici educative de limbă, maternă sau nu – nu contează, important e sa fie de limbă și să fie educativă – ce mă bate de ceva timp, m-a făcut să prind din zbor momentul disecării celei mai iubite și purtate din gură în gură, ca să zic așa, expresii actuale. Expresia lunii (august!) – muie! O sa fiu scurtă. Și la obiect. Exact ca subiectul în discuție! Din pur patriotism și ca să nu mă îndepartez de activitățile cotidiene naționale, adică sexul oral general și fără limită de vârstă, că am văzut și copii purtați de valurile tulburi ale (in)conștienței părintești în mijlocul evenimentelor în speranța poate de a răspunde urmașului neamului, în mod practic, la o etate infantilă, la întrebări complexe de tipul: Ce-i viața, tată? Răspuns: o muie! – mă folosesc de domnul google ca să ajung la domnul dex pentru a-mi spulbera incertețurile personale legate de conceptul ultrasupermegamediatizat. Dar și din nostalgia anilor trecuți, când domnul dex nu era încă îmbogățit cu expresia ce face obiectul zbaterilor mele lingvistice de sex, pardon sens, și formă de moment, când capete luminate și limpezi de redacții de oraș românesc fumegau a neputința și neștiința punerii pe hartie a cuvântului în forma corectă – adică, O fi cu i sau nu o fi cu i ?! Asta-i întrebarea! Și în stilu-mi caracteristic caracterizat de lenea indusă de miracolul tehnologiei moderne copy & paste, port aici părerea tehnico-dexică pentru toți cei care, ca și mine, mai au în străfundurile minții incomplet maturizate teama de a nu fi duși cu muia de vreun sens fară sens sau conotații sexual-sensuale indecise:

MUIE s. f. (Argotic) Gură. I-a dat peste muie. GR, S. VII, 120 ◊ Expr. A duce cu muia = a face promisiuni înșelătoare, a convinge cu minciuni, a amăgi, a înșela; a duce cu vorba, a duce cu zăhărelul. Cf. BL II, 174, BUL. FIL. V, 191. L-am dus cu muia pînă mi-a împrumutat plugul. COMAN, GL., cf. MAT. DIALECT. I, 231. – Și: mîie (BUL. FIL. IV, 172) s. f., moi (BL II, 174) subst. – Din țig. mui.

muie [ BL II, 174 / mâie, moi / (rar) mui / mui] () 1 Gură. 2 () A duce cu ~ia A face promisiuni înșelătoare a amăgi, a înșela3 () A duce cu vorba. 4-5 ( bărbați; ) A da ~ (A invita o femeie să practice sau) a practica sexul oral. 6 ( a da ~) Invitație la sex oral adresată unei persoane indiferent de sex, cu intenția de a jigni, de a înjosi. 7 Gest făcut prin ridicarea degetului cel mai lung de la mână și strângerea celorlalte patru, eventual orientându-l în direcția gurii, cu semnificația de muie (4-6). 8-9 (Rar; ) A da ~ la statuie A sfida (lumea în general sau) simbolurile ei consacrate.

MÚIE s. v. gură. MÚIE (; folosit adesea și mai ales în expresii) Gură, fleancă. (din mui (Graur, Juilland)) múie – () Gură, plisc. mui (Graur 174; Juilland 169). Se folosește aproape exclusiv în forma și în expresii. múie s.f. (reg. argotic) gură; (în expr.) a duce cu muia = a amăgi, a înșela, a duce cu vorba.

Pentru a spulbera orice urmă de dubiu dar și pentru o profundă documentare, vă las aici sursa https://dexonline.ro/definitie/MUIE cu multă… dragoste!

 

vineri, 3 august 2018

3 - Rodica Bogdan - Scrisori dintr-o vacanţă rătăcită

3 - Rodica Bogdan - Scrisori dintr-o vacanţă rătăcită



Scrisori dintr-o vacanţă rătăcită

EA

Și s-au spus mii de cuvinte. Nu a contat importanţa lor. Nu a contat nici sensul lor. Nici măcar de ce au fost spuse nu a mai contat.

Astăzi nu mai sunt cuvinte de spus, și chiar dacă mai sunt, mai bine rămân nespuse, decât ţipate pe drumul pe care l-ai ales.

Mă îmbrățișai și îmi spuneai că mă iubești...” Ce sens mai are acum? Ce sens mai are dorul? Ce sens mai au zilele rătăcite, când sunt doar eu?

Urmele de fericire sunt amprentate în fotografii. Și vor rămâne veșnic în trecutul ăla frumos, de care mă voi lega mereu când îmi va fi dor. Mă gândeam să îţi scriu, dar tu nu vrei asta. Și nici eu nu vreau să mă simt o povară, din nou.

Dar - hei! măcar știu că am iubit un om minunat, lângă care radiam. Și îmi va lipsi întotdeauna sufletul tău îmbrățișat cu al meu. Urmele au rămas. Și trece timpul peste ele, dar nu te voi uita. Doar mă voi obișnui.

Nimic nu va fi la fel fără noi, iar mie îmi vei lipsi întotdeauna. Dar te las să pleci, în sfârșit te poți îndepărta. Sper să te bucuri de asta acum, m-am ridicat din drumul în care stăteam îngenuncheată și te las, te las să treci.



EL

Stau aici și îmi spun că trebuie să plec mai departe, că trebuie să încep să mă fericesc, că nu contează cu adevărat și că pot fi fără tine. Atunci am adormit și visez, te visez pe tine, mă trezesc în transpirații, mă trezesc în lacrimi și e ca și cum tot ce mi-am spus eu este uitat.

Sunt singuratic într-un mod îngrozitor de profund și pentru o clipă de clandestinitate, pot vedea cât de singur și cât de adânc se petrece acest sentiment. Și mă sperie gândul de a fi singur, pentru că pare caricaturizarea unei speranţe de viaţă însingurată.



EA

Plouă. E o ploaie lină, într-o noapte de vară, în care iubesc absența ta.

Mi-e dor de tine. Și nu pentru că-mi atingi corpul cu strălucirea ta. Mi-e dor de fapt de mine, pentru că mă inspiri în cer cu absența ta, nu mai are sens să te doresc.

Am nevoie de lună în acest peisaj. Am nevoie să mă simt cafea. Consumată, inspirată de atingerea-ţi delicată, care mă conectează, aici pe pământ, cu cerul.

Am fost dezbrăcată de absența ta și simt doar bătăi care te numesc. Bătăi ale buzelor care-ţi îmbrăţişează sufletu.



EL

Suntem doi într-un spațiu mic și periculos, un loc de coexistență liniștită, cu relații simple și binecunoscutele cărări ale unor giganți dezbrăcați într-un ocean îndepărtat, ne poartă aici din timpuri imemoriale; la baza unei peșteri, pe o felie de nisip, sau pe o insulă mică în mijlocul unei furtuni de speranţe.

Ne-am întâlnit. Ne-am descoperit. Am acceptat şi am găsit şi apărat visele noastre. Am povestit în cuvintele noastre, în vocile şi şoaptele corpurilor acea luptă dulce a împreunării.

O zi a căldurii? Foarte probabil, deși, nu e doar o zi, e o întreagă vacanţă. Ignorantă, pentru toți, pentru toate, pentru ei și pentru mine, tot în afară de tine. cuvintele nu vor să mai ajungă pe foaie dacă nu îți sunt destinate, rolul lor e de a ajunge în amalgamul tău de stări și să te sfâșie.



EA

Ascultă dragostea mea, ascultă strigătul meu, sufletul meu, suspinul mea infinit, devotamentul meu, spiritul meu care câștigă un război.

Părul meu plânge, hainele mele sunt ude cu lacrimi, am nevoie de secunde să te îmbrățișez și brațele mele să fie refugiul lor, dar ele nu ascultă pielea mea, nu respiră și mă tot dor pentru momentele tăcerii.

Nu este timpul pierdut, nu se termină a doua zi, poate că mâine vom auzi soarele ridicându-se în tăcere, țipând, plângând a ploaie, cu ziduri de noroi şi plimbări violente.



EL

O uşă roşie, de bronz. Se învârte în acompaniamentul înrădăcinat în kilometri de stele, care în calitatea noastră este pasiunea ascunsă care ne-a deschis marea.

Am descoperit vocea stelelor, drumurile ni s-au supus mirosului. Locuim în visul vântului, ne prăbușim degetele în mierea paradisului, ne strivim și în frenezii voluptoase muzica ne însoțește în același ritm.

Eşti un verb, eu sunt substantiv, esti versul, eu sunt proza, esti un cuvânt, eu sunt un alfabetul. Ne lingem buzele, ne sărutăm, gândim, ne îndrăgim, ne dezbrăcăm, ne atingem, ne zăpăcim.

Cerem mai mult, și mai mult și tot timpul din râurile pe care le depășim...

Am fost stăpânii corpurilor, vacanţele ni s-au rătăcit dincolo de uşa roşie, sarea mărilor a căzut în fulgere şi tunete, părul ne-a fluturat între mâini şi extatic, cu plăceri, ne-am dat delirului.



EA

Ai iubit vreodată ca și cum nu ţi-ar fi păsat? Ai fost vreodată atât de obosit încât nu puteai să dormi? Ai fost vreodată așa de singur încât nu ai fi putut să fii singur pentru o secundă? Ai fost vreodată atât de pierdut încât ai acționat ca și cum ai avea totul? Eu am fost. Și acum nu pot spune diferența dintre fantezie și realitate.

Dintre visul meu şi existenţa ta.



EA

Poate într-o zi să mă fi găsit frumoasă, să mă fi iubit, să-mi fi dat orice fel de atenție. Te rog, nu te comporta cu mine ca şi cu o piesă de artă. Da, sentimentul ar fi frumos și apreciat, dar te rog să nu faci acest lucru.

Vezi, opera de artă este destinată muzeelor. Arta nu este menită să fie atinsă, ci doar admirată de departe; arta poate fi vizualizată numai în timpul programului de lucru. Arta își petrece fiecare noapte în pace.

Dacă trebuie să mă compari cu ceva, îţi recomand să mă compari cu pilota ta preferată. Cea pe care ai avut-o toată viața, zdrobit de iubire. Cea care te face să te simțiți în siguranță și în căldură, ca și cum nimic nu ţi-ar putea face rău.

Compară-mă cu filmul preferat. Cel pe care l-ai vizionat de mai multe ori decât îţi poți imagina; cel pe care îl cunoşti în toate scenele, dar pe care continui să-l urmăreşti iar, și iar.

Compară-mă cu ceva ce-ţi place, cu ceva la care nu ai putea renunța niciodată.

Dacă m-ai fi lăsat, aş fi fost toate aceste lucruri. Va fi fost misiunea mea să te păstrez în siguranță și la caldură și să nu te fi rănit nimic. Aş fi fost familia ta, casa ta. Aş fi luptat cu toți monștrii. Chiar și cei dinăuntrul tău.

Dar tu m-ai comparat cu un obiect de artă...



TOT EA

Găsește-mă astăzi căci trăiesc, caută-mă fără pretexte, fără date speciale, fără a fi ziua nașterii mele.

Caută-mă acum, dă-mi timpul, râsul, spațiul brațelor tale, dulceața din lumina ochilor tăi, mângâierea mâinii tale în părul meu.

Nu-ţi pierde atenția rătăcind vacanţe, viaţa se trăieşte, să ne privim goi trupurile noastre, mâine vom fi bătrâni, vederea ne va fi slăbită.

Umblă cu mine, umblă în mine, poate uneori umblă peste mine, în afară, sau uneori mai înăuntru, într-un vis, pe o platformă de oglinzi. Întreabă-mă întotdeauna în tăcere, în sunet, în muzică, în suspin, în pânza de infinit, întreabă-mă despre mine, întreabă-mă despre tine.



EL/EA

Voi merge în fiecare dimineață la sărutul soarelui...
NOTĂ: personaje - 2(3) - EL, EA, EL/EA;  1200 cuvintecuvintele impuse sunt subliniate prin îngroşare în text (soare - soarele; căldură - căldurii, căldură; cafea - cafea; rătăcire - rătăcite; furtună - furtuni; plimbări - plimbări; noapte - noapte; bronz - bronz; nisip - nisip; cărare - cărări); cuvinte de 15 litere = 4 (subliniate şi îngroşate în text - CARICATURIZAREA, BINECUNOSCUTELE, CLANDESTINITATE, ACOMPANIAMENTUL)

3 - Rodica Bogdan -cincisprezecimi de vacanţă, rătăcite în absurd (teoria chibritului în vacanţă) - [2]

3 - Rodica Bogdan -cincisprezecimi de vacanţă, rătăcite în absurd (teoria chibritului în vacanţă) - [2]





cincisprezecimi de vacanţă, rătăcite în absurd (teoria chibritului în vacanţă)

după vacanţa de iarnă:

Abstracţiunea abstracţiunilor ne scoate câte un suspin răcoros din biblioteca bibliotecarelor ce se pierd în a lor gândire răcoroasă, precum a ceasornicarului.

Adevărul nu trebuie să fie perfect identic pentru pentru giumbuşlucurile din capetele fermecătoarelor vremuri rămase în stare de abstracţie absurdă.

Într-o oarecare măsură ne construim colecţiile sub forma unui labirint în interiorul căruia descoperim capacul harnaşamentului ce depersonalizase femeia cu simţul fin al situaţiilor morale.

Ca exterminatoarea zeiţă a durerilor, cugetul ei surprinde adânc durerea transpusă în depersonalizare şi simte bucuria împrejmuitoarei mângâieri a amorului dezbrăcătorului de fuste de culorile transparentelor amăgiri.

Conjuctivitele etnocentrismului interacţionează în intimitatea unui cuplu şi înainte şi după îndepărtarea cearceafului de pe goliciunea uneltelor amorului fermecătoarelor atingeri manuale ale stimulării erotico-sexuale.

Plecând de la eventualitatea că astfel de stimulări sunt posibile (cel puţin) în acea etapă numită „preludiu” s-ar putea înţelege aşadar că în cazul aproximativelor aptitudini erotice ale partenerului, stimularea şi imaterializarea manuală realizată de către acesta este o modalitate obişnuită prin care acestuia îi creşte starea de excitare, i se consolidează imbucurătoarele strategii prin care kalaşnikovurile sale determină extaz şi veneraţie. În sens invers, manichiuristele fac uz de această strategie doar uneori, manifestându-se cu mai mare grabă spre îmbărbătătoarea metodă orală a stimulării carnale.

Nu puţine cupluri cu longitudinalele gândiri separatiste şi împreunabile totodată, oficializează plăcerea şi orgasmul bărbatului care vine, se produce ca de la sine, din obligativitatea repeziciunii temperate de a îndepărta momentul.

Exterminatoarea acustică se învârte în cuvintele înrădăcinatelor suspine, în kilovoltamperii de stele şi gemete, care în păienjenişurile noastre ascunse sunt pasiunea caransebesencei care a deschis mareea quadrofonicelor răsuflări postdecembriste.



înaintea vacanţei de vară (normal, după cea primăvăratecă)

Descoperim vocea stelelor, drumurile se supun mirosului, războiul se topeşte rachetodromului, suntem în comă. Locuim în visul vântului, ne prăbușim degetele în mierea paradisului, ne strivim și în multiorgasme muzica ne însoțește la același ritm al satisfăcătoarei perversiuni.

Linguşitoarelor atingeri le sărutăm îmbălsămaţi de gusturi obscene, ne prostituăm în gânduri, ne îndrăgostiserăm de atingerile sălbăticeştilor mirosuri, ne vom fi dezbrăcat de atingeri, de mângâieri, de suspine uşor gemute, ne masturbam cu magnetizatoarea precizie a buldozeriştilor.

Am cerut mai mult, și mai mult năstruşniciilor și tot timpul din simultaneitatea simplificatoare a sincronizărilor pe care le depășim.

Între picioarele tale ești stăpâna reîmprospătatei străfulgerări, pe limba ta sunt robul tău, în strâmtoarea ta îmi ești dorință și clopoţelul tău are gustul unei piersici.

Și atunci când intri pe ușa mea roșie, sarea mării cade în fulgere și tunete stroboscopice, iar părul îmi plutește între mâini și extatic, cu plăcere, mă dau delirului strengăreştilor şi tulburătoarelor tale insomnii.

Te vreau ca femeie care să facă dragoste cu sufletul meu și să-mi guste plăcerile, deși tu doar îmi descoperi visurile cu limba, în timp ce te uiţi la cuvintele mele, tu te transformi în gemete care vorbesc de universalizarea tendenţioaselor suspine.

Pentru a fi sincer, cred că este o mare mizerie. Pe podeaua virtuozităţilor se află turnuri de îngrijorare. Din prize, lumina clipește la fiecare trei minute prin interacțiunea constantă cu picături de lacrimi.

Tablourile pe care le-am făcut din acompaniamentul zvârcoliturilor au fost deja rupte în bucăți de o sută de ori și apoi le-am atârnat din nou împreună. Există o grămadă de haine groase în colțul din stânga al camerei, când n-am vrut să mă uit la corpul meu gol de luni seara.

Cuiele și șuruburile sunt atârnate de pereți. Există un strat de praf pe tavan, deoarece gravitației îi place uneori să lucreze invers. Și oricum, un tavan care nu poate fi curățat. Culorile covorului pe care l-am cumpărat când aveam paisprezece ani par a fi o nuanță de gri.

Fragmente vechi atârnă pe pereți pentru perioadele pe care vreau să le analizez, să compar ceea ce este de fapt greșit cu mine. Este o plină mizerie și aș spune că cel puțin nu este mizeria mea.

Văd cum vine. Vine iar vacanţa, o vară goală, pe o plajă goală, pe un niusip gol, cu trupuri goale, cu gânduri goale, cu pofte pline de goliciune. Acum, în mai totul îmi este gol.



în plină aşteptare a toamnei, cu ale sale rătăciri ale recoltelor de vacanţe

Întâlniţi-o pe femeia cu păr încâlcit şi care poartă tricouri ude şi se sărută cu fete, cu băieţi, cu bărbaţi ce-o privesc cu admiraţie.

Dați-i femeii care dorește să danseze în ploaie cu oricine, să facă ceai de paparude pentru noi și să ne facă să o poftim așa de tare încât să-i înghițim recolta de ceaiuri.

Daţi-i femeii căreie îi pasa atât de mult de aşteptări, încat poate să spună orice este greşit doar dacă se uită la noi.

Daţi-i femeii care îşi înfăşoară brațele în jurul tău fără vreun motiv și acordaţi-i atenție atunci când vă vorbește despre lucrurile pe care ea le iubește, chiar dacă nu le iubește singură.

Daţi-i acelei femei ce arată ca o după-amiază de duminică, o duminică plină, în loc de o noapte de sâmbătă.

Da. Da, daţi-i ce vreţi, dar mai întâi întâlniți o femeie.

Ea este o mângâiere necesară care există în acele ore sub soare uşor tomnatic, în cazul în care gândirea ne este pur și simplu o ușă pentru livrarea amorului ce se face prin conectarea la fânul cosit.

Eu ajung la tine şi acolo eşti; goală, și îmi place să mă uit la zâmbetul sânilor tăi când mă apropii de gura ta, aia nebună și mâinile tale încep să-mi aprindă puțin câte puţin focul delirant, când mă atingi.

Degetele tale sunt săgeți de bronz făcute petale de flori în nopţile mele vulnerabile și parfumul pe care-l porţi înăuntru îmi trezește furtuna pentru a-ți fura tăcerea.

Moale, subtil, vocea mea deschide gemete ce-ţi însoțesc dansul și picioarele mele rătăcite în sărutările tale, ce se plimbă peste trupul tatuat de gura ta, gem și căldura îmi inundă cărările nisipoase ale furtunilor de aşteptări, te cheam să mergi mai departe, până buzele-ţi vor sta în gura-mi cuprinsă de miere de trandafiri şi jad.

Mă cutremur și nădăjduiesc să mă duci înăuntru, să te scald în caimacul cafelei spumante ce te va fi inundat, să te aud cum încărcată peste măsură de mine scoţi o sumedenie de sunete însorite în comuniune cu mine.

Îmi deschid cuvintele pronunțând şoapte în cărările pielii tale și în fiecare respirație scriu picuri de transpiraţie într-o altă noapte, mai mult din amorul noastru în pragul unei noi vacanţe tomnatice.

în sfârşit, în aşteptarea vacanţelor de iarnă geroasă

Omul cu inima ruptă a venit pe nevăzute și mi-a făcut inima să sară în acceleratoarele bătăi înainte de a se sparge în bucăți dreptunghiulare. Nu voi mai putea niciodată să aud acel nume, acea voce sau râsul acela fără să mă strângă o durere ascuțită din piept. De acum înainte, voi spune întotdeauna că inima mea a fost spartă o dată și că nu ar mai putea fi niciodată la fel.

Femeia cu cuvinte tăcute a văzut scene pe care ochii ei nu ar trebui să le asculte. A spus cuvinte pe care gura ei nu ar trebui să le rostească. A auzit zgomote, şoapte, suspine pe care urechile ei nu ar trebui să le accepte.

Aşteptăm vacanţe noi, rătăcind înfriguraţi printre troienele lunilor de aşteptare cu absurde cincisprezecimi.





NOTĂ: personaje – EL (eternul masculin cu inima ruptă), EA (eternul feminin cu cuvinte tăcute); 1200 cuvinte, cuvintele impuse sunt subliniate prin îngroşare în text (soare - însorite; căldură - căldura; cafea - cafelei; rătăcire - rătăcite; furtună - furtunilor; plimbări - plimbă; noapte - noapţile; bronz - bronz; nisip - nisipoase; cărare - cărările); cuvinte de 15 litere = 51 (subliniate şi îngroşate în text, după cum urmează în ordine alfabetică: abstracţiunilor, acompaniamentul, aproximativelor, bibliotecarelor, buldozeriştilor, caransebesencei, ceasornicarului, cincisprezecimi, Conjuctivitele, depersonalizare, depersonalizase, dezbrăcătorului, etnocentrismului, exterminatoarea, Exterminatoarea, fermecătoarelor, fermecătoarelor, giumbuşlucurile, harnaşamentului, imaterializarea, imbucurătoarele, interacţionează, îmbărbătătoarea, împrejmuitoarei, îndrăgostiserăm, înrădăcinatelor, kalaşnikovurile, kilovoltamperii, Linguşitoarelor, longitudinalele, magnetizatoarea, manichiuristele, năstruşniciilor, obligativitatea, păienjenişurile, postdecembriste, quadrofonicelor, rachetodromului, reîmprospătatei, satisfăcătoarei, sălbăticeştilor, simplificatoare, simultaneitatea, sincronizărilor, strengăreştilor, tendenţioaselor, transparentelor, tulburătoarelor, universalizarea, virtuozităţilor, zvârcoliturilor).





miercuri, 18 iulie 2018

Enigmele sistemismului

Enigmele sistemismului



emisiunea: TEORIA CONSPIRATIEI 2018 07 18, cu dr. Emil Străinu

- participă: prof, ing. inventator Nicolae Vasile (directorul revistei noastre Cronopedia)






sâmbătă, 14 iulie 2018

~ Ești împăratul păcatelor mele ~

~ Ești împăratul păcatelor mele ~



~ Ești împăratul păcatelor mele ~


~ Omul visurilor mele mă lasă să fiu dulce și tandră cu el,
Mă dezarmează și îmi provoacă neliniște,
Dar în același timp îmi dă cea mai frumoasă stare de calm.
Mă face mereu să îl caut cu privirea, mă face să râd
Și îmi înțelege sarcasmul acid.
Știe că viața e scurtă, trăiește azi și nu promite ceea ce nu poate să dea.
Omul visurilor mele, are și el momente când e dulce și tandru,
Nu de foarte multe ori se lasă descoperit, dar are o sensibilitate aparte.
Îi plac apusurile de soare și mă surprinde de fiecare dată sub lumina lunii cu săruturi.
Are momente când vorbește ore întregi și are argumente puternice și altele când tace,
Când se răsfață sub mâinile mele și mă lasă să îl tratez cu drăgălășenii.
Omul visurilor mele îmi cere afecțiune și îmi dă afecțiune,
Îi place să mă ridic pe vârfuri să îl sărut, iar el să mă sărute pe frunte.
Tu, tu ești omul visurilor mele, omul care m-a făcut să vreau să intru în joc,
Să-mi joc cartea, carte care mi-a schimbat total viața!
Ca de fiecare dată când vii la mine și intri în casa mea și în viața mea,
Nu o să îți cer să-ți scoți pantofii, ci o să te rog să-ți lași masca și armura la ușă.
Le poți așeza acolo într-un colț, alături de amestecul tău de oțel și gheață

Și le vei găsi acolo când o să pleci pe ușă, în lume,

Acolo ai nevoie de ele cel mai mult!
Poți lua cu tine, defectele tale, pe care știi că le ador,
Poți să-ți iei pasiunea și căldura aia cu care m-ai încălzit mereu,
Nebunia omului din tine, căci de tine am nevoie ca de cer.
Tu ești cel care dă lumină întunericului din mine,
Cel care are grijă de pielea mea rănită cu momente de răsfăț,
Tu conjugi trupul meu cu binecuvântarea trupului tău,
Îmi zgârii pielea în căutarea esenței care se află sub ea,
Ești împăratul tuturor păcatelor mele,
Dar și mântuitorul și mentorul sufletului meu! ~
Odine ~


~ Dragostea ne deschide inimile la sensibilitate și ne aruncă trupurile într-o beție dulce ~

~ Dragostea ne deschide inimile la sensibilitate și ne aruncă trupurile într-o beție dulce ~



~ Dragostea ne deschide inimile la sensibilitate și ne aruncă trupurile într-o beție dulce ~



~ Paradisul este aici... aproape, prezent și atent, mereu gata, 
Disponibil și zâmbitor, capabil să îmi ofere cele mai mari miracole,
Paradisul este aici... ești tu, un altfel de paradis, unul plin de flăcări.
O privire din partea ta este cea mai dulce și cea mai profundă mângâiere,
Sufletul meu se umple cu oceanul tău de tandrețe,
În speranța unei călătorii unde visurile noastre fac parada
Cu dansul stelelor pe cerul acoperit de lună plină.
Îmi dai foc și mă lași să ma incendiez, în tot trupul sub sărutările tale
Îmi trezești toate instinctele și mă atragi cu parfumul tău seducător,
Știi să aprinzi focul, la momentul potrivit și-mi întuneci simțurile,
Cu o pasiune neînfrânată, plină de păcat și penitență.
Ești și zeu și muză, o combinație a tuturor zeilor din Olimp,
Ceva ce te face să-ți dorești întotdeauna să cazi în păcat
Și care are un loc preferențial, într-o odisee imposibil de atins.
Ochii tăi privesc fix și vorbesc cu ai mei, fără cuvinte sau sunet,
Mă dezbracă fără să atingă un milimetru de piele.
Se simte doar respirație, un parfum, altfel un parfum, de iubire,
Mirosul dulce al patului unde ne îmbrățișăm și ne iubim cu pasiune,
Aerul proaspăt și revigorant care îmi umple plămânii,
Cântecul degetelor care se desfășoară vesel pe piele,
Mângâierea soarelui în lanuri de grâu și roua dimineții,
Fiorul pădurii atunci când vântul lovește frunzele  cu afecțiune.
Magia asta se numește dragoste, iar inimile noastre sunt galaxii de fericire,
Dragostea asta ne deschide inimile la sensibilitate și ne aruncă trupurile într-o beție dulce,
Dragostea asta ne unește, strigă, ne îndepărtează ca să ne apropie mai mult. ~
~ Odine ~





luni, 25 iunie 2018

Ţi-am dat

Ţi-am dat



Ţi-am dat




Ţi-am dat zorii pădurilor universului meu, conjugaţi cu eucalipţi în mâinile tale, astfel încât să fi scris cu parfum în părul meu pentru totdeauna.
Ţi-am dat adevărul meu și privirile mele dilatate, ţi-am dat amurgul mâinilor mele atunci când scriam, ca să mă trezesc adormirii în tine.
Ţi-am dat pereții mei și adevărurile lor și toată frumuseţea muntelui, ţi-am dat păsările din oxigenul pe care îl respiram în fiecare clipă, ţi-am dat credința mea.
Ţi-am dat scrisorile mele într-un sigiliu intern, unsprezece cuvinte, am pierdut șapte din universurile mele, opt ape din o mie şi una de nopţi, ţi-am dat doi-trei trei zori înmuguriţi.
Ţi-am dat mintea mea, acum citește gândurile mele, conectează-te cu mine când focul este aprins şi fumul ne lasă orbi, nebuni, distruşi.


Ţi-am dat vocea mea, ia-o, pune-o oaselor tale, pieptului, picioarelor, părului tău. Ţi-am dat apa mea, setea mea, puterea mea și amorurile mele.
Îţi dau şi nopțile mele, şi orașul dorințelor mele, şi minutele viselor mele și gustul tăcerii mele.
Acum, dezbracă-mă cu grijă. Întâi sufletul, apoi hainele. Găseşte-mi căldură. Ia-mi cuvintele şi vei vedea arta sărutului.
Goleşte-mă de gânduri. Va rămâne sinceritatea. Şterge-mi frumuseţea trupului şi vei descoperi simplitatea formelor.
Mă dezbracă de frici, îmi vezi teama de trecut.
Fură-mi remuşcările, regretele, nopţile nedormite şi lacrimile ce mi s-au uscat.
Îţi dau un suflet ce vrea iubire.
Mă puteţi reciti şi aici: